Nieuwe versie Nationaal Georegister

10-05-2024

Het Nationaal Georegister (NGR) is vernieuwd. De functionaliteit van het NGR is op een aantal punten forst verbeterd. NGR-beheerder PDOK verwacht dat gebruikers met de vernieuwde NGR-applicatie eenvoudig snel aan de slag kunnen.

In de nieuwe versie van het Nationaal Georegister is onder andere het zoeken en raadplegen van metadata verbeterd, maar ook het beheren daarvan. Bovendien is de achterliggende techniek vernieuwd. Bekijk de releasenotes voor de toelichting op de vernieuwde functionaliteit.

Nationaal Georegister

Het Nationaal Georegister bevat geo-datasets in Nederland en is daarmee een catalogus. In het Nationaal Georegister kun je vinden welke open geo-data er allemaal wordt aangeboden en door wie en waar. Het Nationaal Georegister richt zich in eerste instantie op de professionele gebruiker. Dit kan een Geo-ICT specialist zijn op zoek naar datasets, services of andere geo-informatie elementen. Maar ook een beleidsmedewerker die een kaartje wil raadplegen, een webontwikkelaar of een student die een website of applicatie ontwikkelt en daar geo-informatie voor zoekt.

PDOK beheert de functionaliteit van het NGR en de data-aanbieders zijn verantwoordelijk voor de inhoud van hun metadata die in het NGR ontsloten wordt.

Zie ook

Bekijk ook

 
 
 
Cookie-instellingen