Prijs voor best gelezen artikel

22-06-2023

Het programma Zicht op Nederland – Datafundament heeft de prijs voor best gelezen artikel gekregen. Deze prijs werd uitgereikt door het vakblad voor geo-informatie ‘Geo Info’ van Geo-Informatie Nederland (GIN).

Het winnende artikel is 'Naar een gezamenlijk geodatafundament' van programma-manager Ruud van Rossem. De prijs voor het best gelezen artikel wordt jaarlijks uitgereikt om waardering uit te spreken voor het belangrijke werk dat alle redacteuren van de Geo-Info telkens weer verrichten.

Geo-Informatie Nederland (GIN) is een ontmoetingsplaats en kennisplatform voor vakmensen in geo-informatie binnen de gouden driehoek overheid, bedrijfsleven en onderwijs/wetenschap. Jaarlijks organiseert het GIN onder andere de goedbezochte vakbeurs GeoBuzz. De prijs werd tijdens de GeoBuzz uitgereikt.

Ruud van Rossem: “Ik vind het een erg mooie verrassing en waardering, deze prijs! Ik schrijf regelmatig voor dit vakblad en vind dat ook belangrijk om te doen om zo de mensen in het geo-veld mee te nemen in de ontwikkelingen waar we aan werken. Maar een prijs win je natuurlijk nooit alleen. Het artikel over het geo-datafundament kon ik alleen schrijven omdat we met het programmabureau en mensen uit het geo-veld hard hebben gewerkt aan de visie ‘Zicht op Nederland-Datafundament’ en daarmee een wijde jas hebben gecreëerd waar allerlei ontwikkelingen in passen. Een gedragen verhaal dat ook is omarmd door het GI-beraad. Daarin is het belangrijkste gedachtengoed over het hoe en waarom van het verder versterken van het geo-datafundament neergelegd. Dat fundament moet ervoor zorgen dat geodata in samenhang is te gebruiken en te delen, met een daarbij behorende infrastructuur. Want voor het maken van verstandige ruimtelijke keuzes is goed zicht op veranderend Nederland nog nooit zó cruciaal geweest.”

Het artikel van Ruud van Rossem is te lezen op deze pagina.  

Bekijk ook

 
 
 
Cookie-instellingen