Einde overgangsperiode IMGeo, reeds 78% van de bronhouders gereed!

18-06-2022
{0} reacties

SVB-BGT heeft het ministerie van BZK voorgesteld om het traject IMGeo 2.2 snel af te ronden, nu de overgangsperiode is beëindigd. Intussen hebben op 1 juni al 297 van de 381 bronhouders (78%) de IMGeo 2.2 mijlpaal gehaald. Dat is heel goed nieuws!

Deze nieuwe inwinregels zijn van kracht voor de bijhouding van de BGT. Voor de al bestaande inhoud van de BGT gold een overgangsperiode van 2 jaar. Deze periode is nu voorbij.

Belangrijk: ook buitengebied goed in de BGT

Met name voor het bebouwde gebied van Nederland is de BGT de meest nauwkeurige basiskaart van Nederland. Met de verbeteringsslag, komt ook het buitengebied beter in de BGT. Zo zijn bronhouders van de BGT nu verplicht om bossen nauwkeuriger vast te leggen. Hetzelfde geldt voor grotere particuliere terreinen. Een andere aanpassing is het opnemen van opslagtanks voor energie, zoals gastanks en buurtbatterijen. Belangrijke drijfveer achter de nu door te voeren aanpassingen is het gebruik van de BGT door hulpdiensten. Zij hebben grote behoefte aan een goed beeld van de omgeving in het geval van een calamiteit.

IMGeo 2.2 en de SOR

De afgelopen jaren is gewerkt aan de doorontwikkeling van het informatiemodel van de BGT: IMGeo. In IMGeo 2.2 zijn de inwinregels scherper geformuleerd. Deze zorgen voor meer uniformiteit in de BGT waar dit nu al kan.

Parallel hieraan is in het kader van Doorontwikkeling in Samenhang (DiS Geo) gestart met de gedachtevorming over de Samenhangende Objectenregistratie (SOR). Omdat deze trajecten veel raakvlakken hebben, is gekozen om met de gewenste structuurwijzigingen in het informatiemodel IMGeo aan te sluiten bij de denklijnen die worden ontwikkeld rondom de SOR.

Meer informatie over IMGeo2.2.

Bekijk ook

 
 
 
Cookie-instellingen